Voorlopig een laatste CCP handleiding. Voorlopig, want ik weet niet wat eventuele updates nog zullen gaan brengen.

Deze handleiding beschrijft het gebruik van de TacPack tab in het CCP menu.

Door op TacPack te klikken verschijnt de wereldkaart (hier al ingezoomd op de pier van Scheveningen) en rechts Type of Object to create. Door op het zwarte driehoekje te klikken krijgen we de keus uit: Simple AI_Aircraft, Simple AI_Boat, Drone, Tanker, Carrier, Sam Site, Photoreal objects en Beacon. Hier niet zichtbaar want als ik een screenshot maak verdwijnt het keuzemenu.

Photoreal objects moeten we in dit geval hebben. 

Met deze optie wordt het mogelijk een foto object -of meerdere - tot doel te maken zonder er zelf 'iets neer te zetten'. Het enige dat moet gebeuren is een keuze maken uit het formaat van de 'Hotspot'. Die formaten worden zichtbaar door op het driehoekje naast Targets_C3 te klikken.

Ik kies hier voor C10:

Het is me niet duidelijk waar de formaten voor staan, ik denk meters. Dan zou C10 een doorsnede hebben van 10 meter en dat lijkt me wel voldoende.

Nu klik ik met rechts op de plaatsen waar ik de hotspots wil hebben. Dat ik hier voor de pier van Scheveningen kies heeft alles te maken met het feit dat die makkelijk terug te vinden is. Ik heb niets tegen de Scheveningse pier..

En natuurlijk moet deze creatie gesaved worden. Ze komen automatisch in de goede map. Even onthouden, want later moet dit bestand weer worden opgehaald.

Na het opslaan krijgen we de mogelijkheid om dit bestand naar de monitor te sturen. Het hoeft niet.  CCP is verder overbodig omdat het bestand straks via een andere weg wordt ingezet. Maar om verwarring te voorkomen beschrijf ik toch de volgende stappen.

Als je op Add to Monitor klikt krijg je de mogelijkheid om het bestand te editten. Niet nodig in dit geval.

De tijd is niet van belang, dat zal straks duidelijk worden.

Ik klik op nee, daarna in het volgende scherm op Monitor. Resultaat:

Bij Vehicles staat 6. Dat zijn de pins die ik geplaatst heb. Waypoints 1 omdat er geen route wordt afgelegd in dit geval.

In feite kan CCP nu afgesloten worden. Dat kan niet als je ook nog schepen, voertuigen of andere zaken mee zou willen laten doen -allemaal mogelijk.

Nu het gedeelte waar het in dit geval om draait. Te vinden nadat FSX is opgestart. Ook dit gedeelte laat zich niet in een screenshot vangen: Boven in de menubalk (windowed mode) addons/ VRS misc. Daarna:

En:

Na op Scenario geklikt te hebben moet de locatie van het TPS bestand worden opgegeven. In mijn geval hier:

Openen en klaar. Ready to go!

Toestel: A10 van Iris, scenery NL2000, sim FSX.

Bom1 raak, bom 2 mis. Mwah..

Nieuwe run:

Doel 1 raak. Op naar doel 2.

Hit.

 

Het is wel goed zo.

Succes!